7.12.2023. 10:51
0
Bh. državljanin osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva supruge, majke petoro djece
FOTO: ilustracija
Državljanin Bosne i Hercegovine Srećko S. (64) proglašen je krivim i osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva svoje supruge, koje se dogodilo prije osam godina, piše “Merkur.de“.

Ova presuda nije pravosnažna i Srećko se ima pravo žaliti. Sutkinja Elizabet Ehrl je navela kako je uspjela da stekne sveopštu sliku jezivog ubistva, za koji je Srećko tvrdio da ga nije počinio.

Tužilac, koji je tražio osuđujuću presudu, kazao je kako je Srećko ubio svoju ženu, majku petoro djece, jer je bio “zaslijepljen ljubomorom”.

-Prema zaključku sudskog vijeća, kojim je predsjedavala Elizabet Ehrl, optuženi je ubio svoju suprugu u njihovom zajedničkom stanu, 2015. godine. Supruga ga je već jednom bila ostavila, 2011. godine, ali mu se vratila.

Tokom tog braka, on je bio nasilan, fizički i psihički je zlostavljao, da bi je na kraju i ubio. Ona je 2015. godine odlučila da ga ponovo napusti, što je i učinila. Sa najstarijom kćerkom otišla je kod majke u Augsburg – izjavio je Laurent Lafleur, portparol suda.

Prema pisanju “Merkur.de”, Srećko je žrtvi pucao u glavu, a onda joj stavio šaržer u ruku i pokušao iscenirati samoubistvo.

U prvi mah, 2015. je njena smrt bila okvalifikovana kao samoubistvo, međutim javno tužilaštvo je onda došlo do novih saznanja.

Iako se prvobitno mislilo da je riječ o samoubistvu, tokom svih ovih godina postojala je sumnja koja je ukazivala upravo na supruga.

On je već bio na optuženičkoj klupi, ali je prvobitno oslobođen zbog nedostatka dokaza. Na kraju suđenja koje je trajalo više od godinu dana, a na osnovu okolnosti, Okružni sud u Minhenu je, čak i pored postojanja sumnje sudskog vijeća, osudio ga samo za nedozvoljeno držanje oružja.

Međutim, Savezni sud pravde (BGH) u Karlsrueu poništio je ovu oslobađajuću presudu zbog čega se on ponovo našao na optuženičkoj klupi.

Inače, prema Srećkovim riječima, kobne večeri su se posvađali, a ona je uzela pištolj, dok je on pokušavao da joj ga otme iz ruke.

-Odjednom sam vidio krv – rekao je Srećko S.

Tvrdio je kako je njegova žena prije tog dana nekoliko puta sebi pokušala oduzeti život, prenosi “Merkur.de”.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.