11.12.2023. 15:23
0
Švedska šalje Ukrajini 124 miliona eura pomoći
Švedska će poslati finansijsku podršku Ukrajini vrijednu 1,4 milijarde švedskih kruna, odnosno 124 miliona eura), najavio je danas premijer Švedske Ulf Kristersson.

"Zimska pomoć u vrijednosti od 1,4 milijarde švedskih kruna bit će utrošena na grijanje, struju, zdravstvo i stanovanje", rekao je Kristersson na konferenciji za novinare u Stockholmu.

Kako je naveo, dio od 900 miliona švedskih kruna ili 79,7 miliona eura će biti prebačen u Ukrajinu preko Svjetske banke.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.