17.12.2023. 15:18
0
Hamas: Nema pregovora o taocima bez prekida vatre u Gazi
Hamas je danas ponovio da nije spreman za pregovore bez prekida izraelskih neprijateljstava u Pojasu Gaze.

"Stav Hamasa je da neće pregovarati dok se agresija na palestinski narod jednom zauvijek ne zaustavi. Hamas potvrđuje svoj stav da neće biti pregovora o razmjeni zarobljenika, ako se jednom zauvijek ne zaustavi cionistička agresija na naš narod", saopćili su iz Hamasa, prenosi DPA. 

Kako su naveli, ovu su poruku prenijeli svim uključenim posrednicima.

Katar nastoji da posreduje između Izraela i Hamasa u postizanju sporazuma o novom humanitarnom primirju u Pojasu Gaze. 

Očekuje se da će se visoki izraelski i katarski zvaničnici sastati u Norveškoj kako bi razgovarali o mogućnosti pregovora o oslobađanju preostalih talaca koje je Hamas uzeo u zamjenu za palestinske zatvorenike u izraelskim zatvorima. 

Nijedna strana nije zvanično potvrdila te izvještaje, prenosi DPA. 

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je jučer da će samo nastavak vojnog pritiska dovesti do oslobađanja svih talaca iz Pojasa Gaze. 

"Bez tog pritiska, Izrael ne bi bio u stanju da stvori okvir koji je doveo do oslobađanja talaca u novembru", rekao je Netanyahu.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.