18.12.2023. 14:55
0
Abdel Fatah el Sisi osvojio treći predsjednički mandat
FOTO: X
Abdel Fatah el Sisi osvojio je treći predsjednički mandat u Egiptu, pošto je dobio 89,6 posto glasova na izborima, saopćila je egipatska Nacionalna izborna uprava.

Na ovim predsjedničkim izborima u Egiptu izlaznost je bila 66,8 posto, navodi se u saopćenju ovog tijela. 

Izbore, koji su se održavali od 10. do 12. decembra, obilježili su veliki napori kako bi se mobilisali glasači uprkos široko rasprostranjenoj apatiji.

Sisi je prvi put izabran za predsjednika 2014. godine, a potom i 2018. godine, oba puta sa 97 posto glasova. Imao je tri protivkandidata, od kojih nijedan nije bio visokog profila. 

Najistaknutiji potencijalni kandidat odustao je od učešća u izborima žaleći se da je njegova kampanja opstruisana i da su uhapšene desetine njegovih pristalica.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.