7.1.2024. 9:27
0
U Francuskoj "pala" grupa od 20 švercera: Među njima ima i državljana BiH
Državljanin Bosne i Hercegovine našao se među 20 optuženih pred sudom u Bordeauxu zbog sumnje da su organizirano sudjelovali u švercu 77 tona cigareta, čija je vrijednost procijenjena na desetine miliona eura.

Optuženi, među kojima su i državljani Jermenije, Ukrajine, i Gruzije, terete se za snabdijevanje nekoliko francuskih gradova cigaretama proizvedenim u Sloveniji, s izgledom koji podsjeća na poznati brend Marlboro, čiji je proizvođač Philip Morris.

Prema optužnici, grupa se suočava s optužbama za organizirani kriminal, uključujući šverc cigareta i pranje novca. Ako budu proglašeni krivima, optuženima prijeti kazna zatvora do 10 godina, uz visoke novčane kazne.

Advokati optuženih izražavaju skepticizam prema optužbama, tvrdeći da je slučaj “preuveličan”.

Ističu da su njihovi klijenti “sitne ribe” koje su izvršavale naloge svojih nadređenih. Pitanje koje se postavlja je bi li neko s višeg nivoa hijerarhije zaista osobno sudjelovao u distribuciji cigareta u Francuskoj, prenosi Crna hronika.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.