17.1.2024. 20:16
0
Šire se protesti u Njemačkoj protiv ekstremno desničarske stranke AfD
Protesti protiv krajnje desničarske stranke Alternativa za Njemačku (AfD) dobijaju na zamahu nakon izvještaja da su se dva visoka člana stranke pridružila sastanku na kome su razgovarali o planovima za masovnu deportaciju državljana stranog porijekla.

Iako je stranka dugo kritikovala imigrante, prijedlozi da se “neasimilirani građani” deportuju u “uzornu državu u sjevernoj Africi”, kako prenose novine Correctiv, uznemirili su Njemačku.

Neki su ih uporedili s prvobitnim planom nacista da deportuju evropske Jevreje na Madagaskar. Linija je odavno pređena – kazao je demonstrant Stephan Kalsh na demonstracijama u Koelnu, gdje su brojni demonstranti pozvali na zabranu stranke.

Bio je to posljednji u valu protesta širom zemlje koji su privukli desetke hiljada građana otkako je priča objavljena prošle sedmice. Nekima su prisustvovali visoki zvaničnici poput kancelara Olafa Scholza i ministrice vanjskih poslova Annalene Baerbock.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.