27.1.2024. 10:12
0
Husi pogodili naftni tanker u Crvenom moru
Sinoć su u Adenskom zaljevu Husi protivbrodskom raketom pogodili naftni tanker, rekao je brodski operater, javio je BBC.

Husi su saopštili da su gađali brod Marlin Luanda u petak uvečer.

Operater Trafigura je rekao za BBC da je napad izazvao požar u jednom od brodskih rezervoara za teret i da se za njegovo suzbijanje koristila vatrogasna oprema. Američki zvaničnici rekli su CBS-u da je tanker pogođen protivbrodskom balističkom raketom i da je mornarički brod reagovao na signal za pomoć. Nema izvještaja o povrijeđenim, rekli su američki zvaničnici.

To je najnoviji napad Husa na komercijalno brodarstvo u i oko Crvenog mora.

Britanske pomorske trgovinske operacije (UKMTO) saopštile su da se incident dogodio 60 nautičkih milja jugoistočno od Adena. UKMTO je rekao da su ratni brodovi bili prisutni i pomogli brod, dodajući da je posada na sigurnom.

Trafigura je potvrdila da je brod pogođen i da su vojni brodovi na putu da pruže pomoć. Nžaftni tanker je registrovan na Maršalovim ostrvima.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.