4.2.2024. 21:16
0
Alarmi se pale u Kaliforniji: Stiglo upozorenje na najopasniju oluju u historiji
Američka savezna država Kalifornija se priprema za udar najopasnije oluje do sada, koja bi mogla izazvati snažne udare vjetra mogla izazvati blatna klizišta i poplave.

- Predviđa se da će ova oluja biti jedna od najvećih u historiji zemlje i cilj je da je prebrodimo bez žrtava i težih povreda - rekao je danas policijski zvaničnik iz oblasti Santa Barbara, Bill Brown.

Upozorenja za evakuaciju na snazi su u oblastima Santa Barbara, Los Angeles, Ventura i Monterey. Sutra neće biti nastave u školama širom Santa Barbare.

Oluja pod nazivom “Ananas express” stigla je juče do sjevera Kalifornije.

Meteorolozi predviđaju da će se oluja kretati duž obale i da će zahvatiti oblast Los Angelesa sa pljuskovima, poplavama i snijegom na vrhovima planina, a da će oblast Orange i San Diego pogoditi sutra.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.