7.2.2024. 19:54
0
Sex skandal potresa Francusku
Seksualni skandal šokirao je francuski senat nakon što je medicinska pomoćnica navodno koristila seks snimku koju je snimila sa senatorom u njegovoj kancelariji kao instrument kako bi stekla uslugu i učinila sebe "nedodirljivom".

Doktor koji radi u Senatu, gdje je prosječna starost oko 60 godina, navodno se žalio Odjelu ljudskih resursa na svoju pomoćnicu i zatražio je otpuštanje prošlog oktobra, navodi Le Canard Enchaîné.

Međutim, kada je obavijestio pomoćnicu o svojim namjerama, ona mu je navodno rekla da je “nedodirljiva” i da je “štiti veoma uticajan senator”.

Zatim je navodno proizvela "nedvosmislen" snimak za koji je rekla da je snimila seks sa neimenovanim senatorom u njegovoj kancelariji "sa pantalonama oko gležnjeva", upozoravajući doktora da može "otpustiti svakoga ko mi se ne sviđa".

Prema Le Canardu, Gérard Larcher, predsjednik Senata, bio je upoznat sa snimkom, koju mu je poslao generalni sekretar senata nakon što je primio žalbu od doktora, ali tri mjeseca nije učinio ništa.

Francuski senator Joel Guerriau optužen je da je prije tri mjeseca popio šampanjac-zdravicu koji ga skupo košta.

Kada je Senat konačno reagirao, umjesto da sankcionira asistenticu, gornji dom je pokrenuo “postupak otpuštanja bez najave i naknade” protiv doktora, kojeg su optužili za “pružanje plaćenih vanjskih usluga”.

Međutim, disciplinska kancelarija Senata nije spomenula njegov status svjedoka u aferi snimka seksa.

Le Canard je rekao da doktor ne želi komentirati ovu stvar, kao ni njegov advokat. Larcher je također odbio dati komentar.

Prema Le Canardu, pomoćnicu je direktno nametnuo doktoru senator uključen u snimku seksa i rečeno je da je imao koristi u vidu povećanja plaće za 45 posto.

Sve dolazi tri mjeseca nakon što je 66-godišnji senator Joel Guerriau optužen da je u svojoj kući nasuo šampanjac zastupnici Sandine Josso ekstazijem kako bi izvršio seksualni napad.

Josso, stara 48 godina, je centrista u stranci MoDem, koja je dio parlamentarnog saveza predsjednika Emmanuela Macrona.

Prošlog mjeseca se obratila parlamentu i zamolila vladu da učini više u borbi protiv silovanja na spojevima i „bolje razumije ovaj fenomen i konačno pronađe način da sve žrtve izvuče iz zaborava“.

Guerriau, član desnog centra stranke Horizons i Macronov saveznik, suspendiran je iz grupe.

On se suočava sa optužbama da je “dao osobi, bez njenog znanja, supstancu koja bi mogla ugroziti njeno razlučivanje ili kontrolu nad njihovim radnjama da počine silovanje ili seksualno zlostavljanje”, kao i posedovanje zabranjenih supstanci.

On poriče da je kriv.

(Ajdin B.)

Francuska
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.