15.2.2024. 11:06
0
Zanimljiva situacija: Policajac prerušen u plišanog medvjeda uhapsio majku i kćerku, članice bande
Policajac prerušen u plišanog medvjeda uhapsio je, uoči Dana zaljubljenih, dvije žene - majku i kćerku - koje su prodavale drogu u Limi, prestonici Perua.

Odred policije, čiji je jedan od članova bio prerušen u medvjeda, simulirao je romantičnu posjetu u utorak, uoči Dana zaljubljenih, da bi uhapsio dvije članice bande koja se bavi trgovinom drogom u Limi, objavio je Figaro.

Tajni agenti otkrili su da dvije žene prodaju kokain i marihuanu u kući u naselju San Martin de Pores, na sjeveru Lime.

Policajac, prerušen u narandžastog plišanog medvjeda, nosio je crveni balon i napis "ti si moj razlog za osmijeh", kleknuo je ispred kuće dilera droge.

Zatim je sačekao da jedna od dvije žene izađe iz kuće, nakon čega je uz podršku ostalih policajaca uhapšena.

Iz njihove kuće policija je zaplijenila na stotine paketa droge.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, peruanske vlasti su 2023. godine zaplijenile 21,5 tona kokaina i razbile 119 kriminalnih mreža povezanih sa trgovinom drogom.

Peru je jedan od najvećih proizvođača kokaina na svijetu, sa oko 400 tona godišnje, prema zvaničnim podacima, prenosi Tanjug.

(Aldin B.)

Peru
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.