15.2.2024. 17:40
0
Nova eskalacija: Azerbejdžan objavljuje Armeniji 'totalni rat'?
Armenski premijer Nikol Pašinjan optužio je danas Azerbejdžan da želi "totalni rat" sa njegovom zemljom.

"Naše analize pokazuju da Azerbejdžan želi da pokrene vojne operacije u nekim oblastima duž granice sa perspektivom vojne eskalacije koja bi se pretvorila u totalni rat protiv naše zemlje", rekao je Pašinjan na sjednici vlade Armenije.

Podsjetimo, Armenija i Azerbejdžan prekjuče su se međusobno optuživali da su pucali na granici između dvije zemlje, u blizini Nerkin Handa, na jugoistoku Armenije.

U incidentu su poginula četiri armenska vojnika.

Historijat ratovanja ovih zemalja datira stoljećima, a sporna tačka je regija Nagorno Karabah oko koje obje zemlje polažu svoje pravo.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.