23.4.2024. 21:33
0
Azerbejdžan i Armenija mogli bi uskoro potpisati sporazum o miru
FOTO: AP
Azerbejdžanski predsjednik Ilham Alijev izjavio je u utorak da bi njegova zemlja mogla potpisati mirovni sporazum s Armenijom prije klimatske konferencije COP29, čiji će domaćin biti Baku u novembru.

- Postizanje sporazuma, barem o temeljnim principima mira između Azerbejdžana i Armenije prije sjupa COP29 izgleda prilično realno - izjavio je Alijev na konferenciji za novinare u Bakuu.

Prema riječima azerbejdžanskog čelnika, razmatra se i opcija koordinacije osnovnog sporazuma.

- A kasnije bismo mogli potrošiti vrijeme na finaliziranje prijedloga - dodao je on ohrabrujući obje bivše sovjetske republike da "srdačno rade" ka tom cilju, prenosi TASS.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.