26.2.2024. 19:57
0
Kina zatražila od Amerike da posluša pozive za primirjem u Gazi
Portparol kineskog ministarstva vanjskih poslova pozvao je u ponedjeljak Sjedinjene Američke Države da poslušaju poziv međunarodne zajednice na hitan prekid vatre u Pojasu Gaze i odigraju konstruktivnu ulogu u postizanju primirja i ublažavanju humanitarne krize.

Portparol Mao Ning izjavio je to na konferenciji za novinare kada je zamoljen da prokomentira izvještaj da je na nedavnom sastanku ministara vanjskih poslova G20 nekoliko zemalja kritiziralo Sjedinjene Države zbog protivljenja trenutnom prekidu vatre u pojasu Gaze.

Najnoviji palestinsko-izraelski sukob nastavlja da eskalira, a humanitarna situacija u Pojasu Gaze je izuzetno ozbiljna, sa skoro 30.000 ubijenih civila i raseljenih oko 1,9 miliona ljudi, kazao je Mao.

Trenutni prekid vatre u Pojasu Gaze univerzalni je poziv i traži ogroman konsenzus međunarodne zajednice, kaže Mao, dodajući da bi Sjedinjene Države trebale poslušati poziv i poduzeti konkretne akcije kako bi odigrale konstruktivnu ulogu u postizanju primirja i ublažavanju humanitarne krize, prenosi Xinhua.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.