10.3.2024. 10:01
0
Altun: Historija je Netanyahua već ocijenila kao najpogubnijeg lidera za regiju i svoju zemlju
Šef Direkcije za komunikacije Predsjedništva Republike Turske Fahretin Altun (Fahrettin) izjavio je da izraelski premijer Benjamin Netanyahu lažima napada Tursku i njenog predsjednika kako bi prikrio zločine koje provodi njegova zemlja.

Altun je na svom X nalogu istakao da je Netanjahu ponovo na djelu, prenosi ambasada Republike Turske u Bosni i Hercegovini.

- Napada našu zemlju kako bi prikrio svoje zločine. Nema te laži, dezinformacija i obmane koje mogu sakriti historijske masakre koje je počinio nad nevinim civilima. Historija ga je već ocijenila kao najpogubnijeg lidera za ovu regiju kao i za njegovu vlastitu zemlju - napisao je Altun.

Napomenuo je da postoje lideri koji žrtvuju sve, uključujući i svoje živote, za svoju zemlju, zarad mira i prosperiteta.

- Takvi danonoćno rade na poboljšanju života svojih građana i izgradnji dobrih odnosa sa komšijama. Budući da su svjesni historijskog tereta na svojim plećima, zauzimaju se za istinu i pravdu u globalnim pitanjima. Naš predsjednik Erdoan je takav lider na kojeg smo mi, kao građani Turske, ponosni što ga imamo - istakao je šef Direkcije za komunikacije.

Govoreći o liderima koji žrtvuju sve, uključujući univerzalne ljudske vrijednosti i moral, zarad svojih sebičnih političkih ciljeva Altun je kazao sljedeće:

- Oni rade danonoćno kako bi smislili planove za uništenje života onih koji žive pod njihovom okupacijom. Stalno uzrokuju nestabilnost, sukobe i rat u svom susjedstvu. Nastavljaju sa nepravdom jer ih nije briga za dobrobit bilo koga drugog osim svoje. Netanjahu je takav lider koji je sramota za svoju zemlju,

Poručio je da će Netanjahu, bez obzira na to koliku podršku njegov ubilački ratni kabinet dobije od globalnih sila, ući u historiju kao potpuno propali lider koji je uništio nade u mir i stabilnost u ovom regionu.

- Ne postoji politika ili manevar koji on može učiniti da promijeni ovu stvarnost. Palestinci su toliko trpjeli i nastavljaju trpjeti kao rezultat etničkog čišćenja koje Netanjahu i njegova vlada provode. Nastavit ćemo se protiviti njegovim politikama svom našom snagom. Nećemo biti zastrašeni njegovim lažima, obmanama, lažnim optužbama i pokušajima da promijeni temu. Mi, kao Turska, čvrsto ćemo stajati za istinu, pravdu i dekolonizaciju Palestine pod vodstvom našeg predsjednika Erdoana. Radit ćemo na pravednom i konačnom rješenju, za koje vjerujemo da je rješenje dvije države. I nastavit ćemo stajati u punoj solidarnosti sa našom palestinskom braćom i sestrama - poručio je Altun.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.