4.5.2024. 19:50
0
Ukrajina: Raspisivanje potjernice za Zelenskim dokaz očaja ruske propagande
Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine saopćilo je da je informacija kako je predsjednik Volodimir Zelenski stavljen na potjernicu u Rusiji dokaz očaja ruske države i njene propagande.

- Informacija u kojoj je Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije objavilo da je Zelenski stavljen na takozvanu potjernicu svjedoči o očaju ruske države i njene propagande - navedeno je u saopćenju.

Istaknuto da je odluka Međunarodnog krivičnog suda o hapšenju ruskog predsjednika Vladimira Putina zbog sumnje da je počinio ratni zločin stvarna i da je ta odluka primjenjiva u 123 zemlje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije danas je objavilo da je raspisalo potjernicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Ukrajinski lider se traži po Krivičnom zakonu Ruske Federacije.

U februaru su se navršile dvije godine otkako je Rusija započela rat protiv Ukrajine, kao i 10 godina otkako je ilegalno anektirala ukrajinsko poluostrvo Krim i grad Sevastopolj.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.