10.10.2023. 12:33
0
Zelenski: Rusija želi rat na Bliskom istoku
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da je Rusija zainteresovana za pokretanje rata na Bliskom istoku kako bi "svjetsko jedinstvo bilo potkopano", javlja Anadolija.

- Prema dostupnim informacijama, vrlo jasnim, Rusija je zainteresovana za pokretanje rata na Bliskom istoku kako bi novi izvor bola i patnje mogao potkopati svjetsko jedinstvo, povećati neslogu i kontradikcije i tako pomoći Rusiji da uništi slobodu u Evropi - rekao je Zelenski kasno u ponedjeljak.

Navodeći da je održao sastanak sa šefovima ukrajinskih obavještajnih službi i diplomatama, Zelenski je dodao da je situacija oko nedavnog sukoba između Izraela i Hamasa od "fundamentalne važnosti" ne samo za Ukrajinu već i za Evropu.

- Vidimo kako iranski prijatelji Moskve otvoreno podržavaju one koji su napali Izrael. A sve je to mnogo veća prijetnja nego što svijet trenutno percipira - istakao je Zelenski.

Tvrdeći da su svjetski ratovi iz prošlosti započeli lokalnim agresijama, rekao je da Ukrajina zna kako se suprotstaviti ovoj prijetnji, prenosi SB.

- Pripremamo odgovarajuće korake. I što je najvažnije, branimo potrebu za maksimalnim jedinstvom u svijetu - rekao je Zelenski.

U izjavi za Telegram, portparolka ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova negirala je optužbe Zelenskog.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.