4.7.2024. 18:43
0
Zelenski u panici: Nemamo dovoljno oružja
Volodimir Zelenski rekao je da je situacija na liniji fronta i dalje izazovna zbog spore isporuke obećanog naoružanja od partnera.

"Problem se može riješiti ako postoji želja i alat. Imamo želju, ali alat nije stigao. To znači da imamo brigade bez naoružanja. Imamo 14 brigada koje nisu opremljene i nemaju potrebno naoružanje," kaže Zelenski.

On je dodao da isporuke oružja ukrajinskih saveznika idu sporo.

Ukrajinski lider je izrazio zahvalnost američkom Kongresu na podršci, ali i istakao da oružje treba da stigne kako bi se situacija na frontu promijenila.

"Ne možemo samo da pričamo o protivofanzivnim akcijama. Danas treba da branimo ono što imamo. Hoćemo kontraofanzivne akcije kada budemo spremni. Spremni smo kada stigne oružje, a mi ga danas jednostavno nemamo", objasnio je Zelenski.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.