8.11.2015. 17:48
0
Đoković bolji od Murrayja u finalu turnira u Parizu
Prvi reket svijeta Novak Đoković pobjednik je MNP Paribas Paris Masters turnira.

Srbijanski teniserski as Đoković u današnjem finalu slavio je uvjerljivu pobjedu rezultatom 2:0 u setovima protiv britanskog rivala Andyja Murrayja i tako osvojio 58. trofej u karijeri.

Rezultat 6:2 i 6:4 po setovima jasan je pokazatelj da Đoković nije dao mnogo prilike Murrayu da napravi iznenađenje, ali meč je svakako ispunio očekivanja publike jer su viđeni brojni fantastični potezi i poeni, karakteristični za dvoboj ove dvojice velikana.

Đoković je u petak u četvrtfinalu savladao Tomasa Berdyha sa 2:0 u setovima, a jučer je plasman u finale izborio pobjedom nad Stanom Wawrinkom rezultatom 2:1.

U sezoni iz snova Đoković ruši rekorde. Danas je slavio u 14. uzastopnom finalu ove sezone i osvojio rekordnu šestu titulu u Masters seriji. Četvrti put je osvojio turnir u Parizu.

(Anadolija)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.