29.1.2017. 8:41
1
Australian Open: Dodig i Mirza bez naslova u mješovitim parovima
Amerikanka Abigail Spears i Kolumbijac Juan Sebastian Cabal u nedjelju su postali novim pobjednicima Australian Opena u mješovitim parovima nakon što su u finalu odigranom u Rod Laver Areni u Melbourneu za 63 minute pobijedili indijsko-hrvatski par Sania Mirza - Ivan Dodig sa 6-2, 6-3 za 63 minute.

Nažalost, 30-godišnja Indijka i 32-godišnji hrvatski reprezentativac izgubili su i svoje drugo finale, nakon što su ih u Parizu prošle godine u meču za naslov na Roland Garrosu pobijedili Švicarka Martina Hingis i Indijac Leander Paes. Dodig je ostao na jednom Grand Slam naslovu osvojenom u muškim parovima 2015. s Brazilcem Marcelom Melom, a Sania Mirza je ostala na šest naslova, tri osvojena u ženskim parovima i tri u mješovitim.

Ivan Dodig je pokušao postati treći hrvatski tenisač s Grand Slam naslovom u mješovitim parovima. Dragutin Mitić je s Francuskinjom Simone Mathieu osvojio Roaland Garros 1938. godine, a Splićanin Mate Pavić je trijumfirao na prošlogodišnjem US Openu u paru s Njemicom Laurom Siegmund.

Australian Open, mješoviti parovi

Finale:

Abigail Spears/Juan Sebastian Cabal (SAD-Kol) - Sania Mirza/IVAN DODIG (Ind-HRV/2) 6-2, 6-4

(Fena)
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.