16.7.2017. 17:35
0
Marin Čilić plakao tokom intervjua: Imao sam sjajan turnir ovdje, igrao sam najbolji tenis u životu
Roger Federer je po osmi put u svojoj velikoj karijeri uspio da osvoji Wimbledon, nezvanično prvenstvo svijeta u tenisu.

Piše: Haris Ahbabović

Roger Federer je danas u finalu lako pobijedio Hrvata Marina Čilića sa 3:0 u setovima. Ipak, finale je malo zasjenila povreda Čilića, koji je imao problema sa žuljevima, i koji nije nimalo ozbiljno parirao Rogeru.

Federer je slavio sa 3:0 u setovima, i to: 6:3, 6:1 i 6:4.

Ovo je Rogeru bilo 12. finale Wimbledona, a sada je na omjeru od osampobjeda i četiri poraza. Čiliću je ovo bilo prvo finale Wimbledona u karijeri.

Tako je Roger nakon osvajanja Australian Opena sada osvojio i Wimbledon, pa je trenutno na omjeru od 19 Grand Slam titula. Marin Čilić je do sada na jednoj osvojenoj Grand Slam tituli.

Marin Čilić je kroz suze prokomentarisao svoje finale protiv Federera:

"Nikada nisam odustajao. To je bila moja zamisao i danas. Dati najbolje što mogu i to je jedino što mogu da uradim. Imao sam sjajan turnir ovdje, igrao sam najbolji tenis u životu i hvala mom timu koji mi je dao tako mnogo snage. Žao mi je zbog mojih navijača u Hrvatskoj. Nadam se da ću se nekada ponovo naći na ovom mjestu i ponovo pokušati", rekao je Čilić.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.