20.8.2017. 13:45
0
Halep za naslov u Cincinnatiju i broj jedan na WTA listi
U finalu ATP turnira iz serije Masters 1000 u Cincinnatiju igrat će Bugarin Grigor Dimitrov i Australac Nick Kyrgios.



Dimitrov je u prvom polufinalu svladao Amerikanca Johna Isnera sa 7-6(4), 7-6(10), a potom je Kyrgios također sa 7-6(3), 7-6(4) bio bolji od Španjolca Davida Ferrera.

Za 26-godišnjeg Dimitrova i za 22-godišnjeg Kyrgiosa ovo će biti prvi nastup u finalu nekog turnira iz Masters 1000 serije.

U finalu ženskog dijela turnira igrat će Španjolka Garbine Muguruza i Rumunjka Simona Halep.

Wimbledonska pobjednica Muguruza je u polufinalu s uvjerljivih 6-3, 6-2 svladala braniteljicu naslova i prvu igračicu svijeta Čehinju Karolinu Pliškovu, dok je potom Halep bila još uvjerljivija protiv Amerikanke Solane Stephens sa 6-2, 6-1.

Halep bi pobjedom protiv Muguruze mogla od ponedjeljka zasjesti na prvo mjesto WTA liste i tako postati 24. igračica u historiji kojoj je to uspjelo.

(FENA/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.