29.9.2017. 15:13
0
Gdje li mu je kraj: 'Pao' i četvrti teniser svijeta!
U četvrtfinalu turnira iz ATP serije 250 u kineskom Shenzhenu, Damir Džumhur je bez većih problema savladao četvrtog igrača svijeta Alexandera Zvereva sa 2:0 u setovima (6:4, 7:5).

Odmah na početku meča Zverev je napravio break, no Džumhur se nije predavao, te se brzo vrtio u prvi set, koji je na kraju okrenuo u svoju korist, te završio ga sa 6:4.

U drugom setu je scenarij bio sličan, a počeo je breakom Zvereva, a u jednog trenutku Nijemac je vodio i sa 4:1, no naš najbolji teniser se ponovo vraća i stiže do 4:4. Nakon što je idući gejm dobio sa nulom, Zverev je zatražio medicinski time out.

Nakon povratka na teren, Zverev je imao tri set lopte, no nije ih iskoristio, te je Damir izjednačio na 5:5.

Odmah potom je napravio break, te uzeo svoj servis za osvajanje seta od 7:5 i konačnu pobjedu i plasman u polufinale turnira.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.