2.1.2018. 9:57
0
Damir Džumhur porazom u Brisbaneu započeo novu godinu
Damir Džumhur je 2018. godinu započeo porazom. Bolji od našeg tenisera u 1. kolu ATP turnira u Brisbaneu i to poslije preokreta bio je Denis Istomin koji je slavio sa 2:1(6:7; 6:3; 6:2) u setovima.

Prvi set odlučen je tie breaku nakon što su obojica tenisera napravila po dva brejka. U trinaestom gameu bolje se snašao Džumhur koji je iskoristio prvu set loptu za vodstvo od 1:0 u setovima.

Istomin je odgovorio u drugom setu. Uzbekistanac je našem teniseru oduzeo servis u trećem i devetom gameu te izjednačio rezultat na 1:1. Imao je Džumhur u osmom gameu dvije brejk lopte da izjednači rezultat na 4:4, ali nije spasio niti jednu.

Dobru igru iz drugog Istomin je prenio i u treći set. Nakon brejka u drugom gameu vrlo brzo je poveo sa 3:0 te Džumhuru nije dao niti jednu šansu za ribrejk.

Odlučujući set 63. teniser svijeta dobio je rezultatom 6:2 nakon što je u osmom gameu napravio novi break.

Meč je trajao skoro dva i pol sata.

(NAP/Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.