11.2.2018. 18:29
3
Najveća pobjeda u karijeri: Mirza Bašić osvojio svoj prvi ATP turnir
Bh. teniser Mirza Bašić osvojio je svoj prvi ATP turnir u karijeri.

U teškom meču protiv rumunskog tenisera Mariusa Copila, Mirza je tek nakon tri seta došao do najveće pobjede u svojoj karijeri pobjedivši ga sa 2:1 u setovima, 7:6, 6:7 i 6:4.

Naš teniser je na putu do finala na ATP 250 turniru u Sofiji, pored Wawrinke, savladao Alexandera Lazova (495. ATP) iz Bugarske i bh. tenisera Tomislava Brkića (239. ATP) u kvalifikacijama te Floriana Mayera (72. ATP) iz Njemačke, Philippa Kohlschreibera (35. ATP) iz Njemačke i Maximiliana Merterera (82. ATP) koji dolazi također iz Njemačke. Protiv Nijemaca, kao i protiv Wawrinke, igrao je u glavnoj fazi turnira u Sofiji.


(Admir Oručević)

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.