13.9.2023. 11:21
0
Nijemci bez najveće zvijezde dolaze u Mostar
Njemačka teniska reprezentacija nastupit će bez prve zvijezde Alexandera Zvereva u meču Davis Cupa protiv Bosne i Hercegovine u Mostaru.

Ovaj 26-godišnjak i 10. igrač na ATP listi, zadobio je povredu mišića u četvrtfinalnom meču US Opena protiv Carlosa Alcaraza, zbog čega ne može nastupiti u meču koji je na rasporedu od 16. i 17. septembra.

- Naravno da bismo voljeli da je uz nas u ovom važnom meču, ali uvjeren sam da ćemo i bez njega biti dovoljno jaki - rekao je šef Davis Cup tima Michael Kohlmann.

Maximilian Marterer uvršten je u ekipu umjesto Zvereva, a 28-godišnjaku ovo je drugi poziv u Davis Cup tim. Marterer je prije pet godina igrao za reprezentaciju Njemačke, ali nije bio dio tima koji je igrao četvrtfinale protiv Španije 2018. Nürnberžanin, koji trenutno zauzima 130. mjesto na svjetskoj ATP listi, protiv Bosne i Hercegovine će pojačati tim koji čine Daniel Altmaier (49), Yannick Hanfmann (54), Tim Pütz (23. dubl ranking) i Kevin Krawietz (14. dubl ranking), saopćeno je iz Teniskog saveza Njemačke.

- Maximilian je trenutno u dobroj formi i bio je spreman odmah uskočiti. Nakon duže pauze zbog povrede početkom godine, trenutno je na putu povratka među prvih 100, gdje mislim da i pripada. Upravo je prošle sedmice stigao do polufinala Challenger turnira na zemljanoj podlozi, a također je mogao impresionirati u trećem kolu Wimbledona nakon što je preživio kvalifikacije. Siguran sam da će nam on biti važna podrška protiv Bosne i Hercegovine - rekao je Kohlmann.

Bosnu i Hercegovinu će u susretu protiv četverostrukih prvaka svijeta i trenutno pete selekcije svijeta predstavljati Damir Džumhur (157), Nerman Fatić (218), Mirza Bašić (580), Andrej Nedić (633) i Tomislav Brkić (122 dubl ranking), a selektor je Zoran Zrnić, prenosi Federalna.ba.

(Mubina Lj.I.)

Davis Cup
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.