24.9.2023. 9:13
0
Rafael Nadal želi da igra na Olimpijskim igrama, ali postoji mali problem
FOTO: AP
Nadal je do sada osvojio 22 Grand Slama, te mu je velika želja da nastupi na Olimpijskim igrama naredne godine.

Španski teniser, Rafael Nadal je nedavno izjavio da će 2024. godina biti posljednja u kojoj će se takmičiti.

Nadal je do sada osvojio 22 Grand Slama, te mu je velika želja da nastupi na Olimpijskim igrama naredne godine.

Međutim, on će morati smisliti način da zaobiđe pravilo po kojem teniser ne može igrati na Olimpijskim igrama ako nije igrao za svoju zemlju u Davis Cupu.

Kao što pretpostavljate, Nadala nije bilo na Davis Cupu i po tome ne bi smio otići na Olimpijske igre. Ipak, nadu daje situacija sa Rogerom Federerom koji je imao istu situaciju za nastup u Tokiju (Na kraju nije igrao zbog povrde).

Sudeći po tome kakav je Nadal autoritet u svijetu tenisa, vjerovatno će dobiti izuzeće od ovog pravila. Nadal je otkrio da se želi takmičiti s Carlosom Alcarazom, aktuelnim osvajačem Wimbledona. To bi sigurno bio strašan duo za takmičenje u parovima, navodi Oslobođenje.ba

(Mubina Lj.I.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.