27.12.2023. 22:13
0
Đoković se publici obratio sa "selam alejkum" i izazvao ovacije
Novak Đoković i Carlos Alcaraz večeras su napravili spektakl u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, gdje su odigrali egzibicioni meč uoči nove teniske sezone.

Rezultat je bio u drugom planu, a do pobjede je nakon sjajnog preokreta stigao Alcaraz rezultatom 2:1. Po setovima je bilo 4:6, 6:4 i 6:4, a Đoković se nakon meča obratio prisutnim navijačima i organizatorima turnira.

"Selam alejkum", rekao je Đoković na početku obraćanja i izazvao reakciju oduševljenja 40.000 prisutnih navijača, a uz to im je na arapskom rekao i "hvala".



"Počeo sam jezikom koji pokušavam unaprijediti. Hvala vam puno za nekoliko nevjerovatnih dana. Dočekani smo divno od organizatora i želim zahvaliti svima koji su uključeni u ovo. Hvala što podržavate ovaj događaj i tenis. Ovo je historijski događaj jer je jučer Ons Jabeur igrala za ovu državu protiv Arine Sabaljenke, a sada su ovdje igrali prvi i drugi teniser svijeta", dodao je Đoković.

Teniska sezona zvanično počinje u ponedjeljak u australskom Brisbaneu, a prvi Grand slam sezone Australian Open na rasporedu je od 14. januara.

(Ajdin B.)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.