29.8.2016. 22:44
0
Beskućnik vratio izgubljeni novčanik s novcem: Za nagradu dobio posao i krov nad glavom
Beskućnik na Tajlandu je slučajno pronašao skupocjeni novčanik u kojemu je bilo novca u vrijednosti većoj od 760 dolara i odlučio ga predati policiji, prenosi Anadolu Agency (AA).
Kako pišu tajlandski mediji, Waralop (44) nije ni pomislio da kod sebe zadrži novčanik sa novcem iako nije imao novca.

Beskućnik je odmah otišao u policiju koja je vlasnika, 30-godišnjeg Niityja Pongkriangyosa, obavijestila da je njegov novčanik pronađen.

Niity je navodno bio oduševljen Waralopovim poštenjem.

"Nisam mogao vjerovati. Pomislio sam, da sam ja u takvoj situaciji vjerovatno ne bih vratio novac", ispričao je Niity za tajlandske medije.

Prvo mu je ponudio novac kao nagradu, ali onda se predomislio i ponudio mu posao i smještaj što je beskućnik odmah prihvatio.

"Vrlo sam sretan što sam dobio ovakvu priliku. Napokon imam čist krevet za spavanje", rekao je Waralop.

(Anadolu Agency)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.