24.2.2016. 12:19
0
Osvojili milione na lotu, a po novac došli sedam dana kasnije: Nismo mogli ranije, krečili smo kuću
Par koji je na lotu osvojio drugi najveći dobitak u istoriji Velike Britanije čekao je skoro sedam dana da preuzme nagradu zato što su - preuređivali kuću, prenosi Telegraph.

Učitelji Gerry i Lisa Cannings iz Peterborougha osvojili su više od 32,5 miliona funti u izvlačenju brojeva prošle nedjelje, no javili su se tek sad jer su mislili da je 'jednostavnije prvo okrečiti kuću'.

Gerry, inače 63-godišnji penzionisani učitelj istorije, nosio je dobitni listić okolo sa sobom u novčaniku dok je sa suprugom raspakivao kutije u svom domu i usput razmišljao o tome što će učiniti s ogromnim novcem.

48-godišnja učiteljica španskog Lisa novinarima je kasnije rekla: 'Znam da zvuči ludo, ali majstor nam je krečio kuću. To smo planirali godinama i sve smo spakovali u kutije. Mislili smo da bi naprosto bilo lakše pričekati, iako smo oboje bili jako nervozni zbog tog listića koji je Gerry nosio uokolo.'

Par koji ima troje djece i petero unučadi, otkrio je da je listić izvučen u subotu, 13. februara, kupljen sasvim slučajno kad je Gerry krenuo kupiti ribu i krompir za svoju porodicu. Ugledao je plakat za nacionalnu lutriju s reklamom za veliki jackpot. Odigrao je pet kombinacija i drugo jutro se nemalo iznenadio kad je ustanovio da su baš brojevi 15, 16, 23, 39, 48 i 59 dobitni.

'Gerry redovno igra loto i uvijek igra iste brojeve. Oko 10 sati te iste večeri htjeli smo pogledati koji su brojevi izvučeni, ali na teletekstu ih nismo uspjeli naći pa smo otišli na spavanje', kaže Lisa.

'U nedjelju smo odlučili na internetu provjeriti brojeve. Nisam mogao vjerovati kad sam vidio da su isti kao oni koje sam ja zaokružio. Dodatno me iznenadilo kad sam ustanovio da ima samo jedan dobitnik', kaže Gerry.

No, Cunningsovi ni tad nisu vjerovali da su zaista osvojili novac. Još je jednom njihov 11-godišnji sin morao pročitati brojeve da se uvjere. Pitao je roditelje što to sada znači, a oni su mu rekli: 'Osvojili smo užasno puno novca!'

Cunningsovi su odmah nazvali lutriju, ali nagradu su pokupili tek sedam dana kasnije jer su se bojali kako će sad primati goste kad u kući traju radovi.

'Majstori su farbali zidove, nije bilo ni stolica na koje bi ljudi mogli sjesti', rekla je Lisa.

Gerry kaže kako oni nisu od onih koji bi dizali veliku buku ili pravili dramu oko bilo čega, pa tako ni on nije bio zabrinut što dobitni listić nosi sa sobom u novčaniku.

'Mi smo zapravo pomalo dosadni po tom pitanju.'

Lisa je u ponedjeljak uzela slobodan dan kako bi se pripremili za veliku objavu. Prije konferencije za novinare nazvala je svoju školu i obavijestila ih o dobitku.

Cunningsovi su u braku 13 godina. Imaju zajedničkog sina Sama kojemu je 11, a iz prijašnjih brakova imaju 31-godišnjeg Adama i 34-godišnjeg Toma. Njihovih petero unuka su svi mlađi od četiri godine.

Kad su napokon došli sebi od velikog šoka, počeli su razmišljati o kupovini malo veće kuće. Također, dio novca će dati svojoj djeci.
 
'Sad možemo ići gdje god poželimo. I to u prvom razredu! Nakon što zbrinemo porodicu, ovaj će nam novac omogućiti da isprobamo i vidimo stvari koje nikad nismo vidjeli.'

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.