27.3.2016. 12:19
0
Da li možete pronaći ženu na slici?
Ako možete uočiti ženu u roku od osam sekundi ili manje, onda je vaša percepcije mnogo veća, nego kod ostalih osoba. Ako vam je potrebno duže od toga, onda je vaša percepcija prosječna. Isprobajte sada i provjerite vašu percepciju!

Optičke iluzije su povezane sa vidom, mozgom i percepcijom. Posebno, oči vizualno percipiraju sliku, koju mozak procesuira da se ne uklapa ili odgovara stimulirajućem izvoru . Drugim riječima, to je kada tek nešto, a na kraju se vidi nešto drugo potpuno drugačije. Možete posmatrati  X, ali ustavri vidite Y. U principu, postoje razne vrste različitih vrsta iluzija, kao i onih optičkih, koje su također poznate kao vizualne iluzije.

Anesa Agović

0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.