22.6.2016. 13:41
1
Gest koji je oduševio region: Poruka na autu, koja vraća vjeru u ljude
"Neznani junak" sa beogradskog asfalta juče je na jednim kolima ostavio poruku koja se brzinom svjetlosti proširila društvenim mrežama - jer zaista vraća vjeru u ljude.

Ivana Simić sa Dorćola juče se prijatno iznenadila kada je na šoferšajbni pronašla ovu poruku. Nepoznati muškarac je primjetio kontrolora koji joj je krenuo da joj kuca kaznu, jer joj je istekla uplata za parking, pa je riješio da joj SMS-om uplati još dva sata parkinga.

"Kad se nađete u mojoj situaciji, pomozite i vi nekome da mu ne kucaju kaznu", napisao je čovjek kog su prozvali neznanim junakom zbog ovog tako jednostavnog, a ipak tako prelijepog čina.

"Nažalost, ovo je zaista prava rijetkost i baš sam se oduševila. Ne znam ko je to uradio, ali pretpostavlam da je neko od komšija jer se često tu parkiram", kaže ona za "24 sata".

Nažalost, pored poruke je sačekala i kazna jer je do kola došla tek u popodnevnim časovima, ali to nije umanjilo njenu radost zbog lijepe poruke i divnog čina.

Sliku je objavila njena koleginica na Twitteru i zamolila čovjeka da se javi, jer ga čeka jedno zasluženo piće. A nama preostaje samo da zaključimo da ponekad tako mali čin dobrote može mnogo da znači.


(Anesa Agović / 24sata.rs)





1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.