2.9.2016. 21:43
1
Pas svakog dana pređe 12 km kako bi posjetio prijatelje
Pas Bruno ima svoj dom i porodicu koja ga je udomila i koja ga beskrajno voli. Uprkos tome, on svakog dana, pješači više od 12 kilometara. I tako zadnjih 12 godina.
Naime, Bruno svakodnevno pješači do gradića Longvillea koji je u jednom pravcu udaljen oko šest kilometara u kojem žive njegovi ljudski prijatelji. Samo kako bi ih pozdravio.

Rutina se zna, prvo se zaustavlja kod lokalnog mesara, odakle nakon ukusne užine obilazi gradsku pekaru, poslastičarnicu i benzinsku stanicu. Nakon sladoleda, obilazi prijatelje u domovima. Tu slijedi češkanje, svježa voda, ukusan obrok...

Nakon otprilike dva sata, nakon što pozdravi sve svoje prijatelje vraća se vlasnicima,  Larryju i Debbie LaVallee, kod kojih je došao kao štene.

U početku su pokušavali da ga zaustave, čak i vezivanjem. Nakon što se jedan bijeg umalo kobno završio (mogao je da se udavi), vlasnici su riješili da ga puste da "radi šta hoće".

Vremenom su se svi navikli na Brunove avanture, toliko da je postao zajednički ljubimac grada.
Bruno je toliko omiljen da je još za života dobio svoj spomenik. Proglašen je ambasadorom grada.

(CDM/Alen Avdić)
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.