27.11.2016. 12:37
2
“Prepravio” automat za povrat boca i zaradio čak 47.000 eura
Dosjetljivi Francuz (37) turskih korijena, koji živi u Kölnu, prevario je automat za povrat plastičnih boca i lako zaradio 47.000 eura.

Automat funkcioniše tako da se u njega ubace boce, a zavisno od njihove količine, on izbaci nekoliko centi ili eura. Međutim, vlasnik trgovine pićima, koji je stigao u Njemačku 2013. godine, nije dane provodio skupljajući boce. Samo tri mjeseca nakon što se doselio, počeo je kovati veliki plan jer prodaja pića nije išla dobro kako je očekivao, piše “24sata“…

U automat koji se nalazi u podrumu njegove trgovine ugradio je magnetni senzor te izradio neku vrstu drvenog tunela pomoću kojeg je jednu te istu bocu stalno ubacivao u automat, uzimao novac, pa je potom ponovno vadio i ponavljao postupak.

Da bi dobio 47.000 eura, za koliko se obogatio, morao je jednu te istu bocu ubaciti čak 177.451 put.

Nije poznato koliko mu je dana za to trebalo, ali je Nijemac na sudu rekao: “Imao sam uz sebe radio, inače bi bilo jako, jako dosadno”.

Da bi prepravio automat, potrošio je 5.000 eura, što je prilično malo u odnosu na zarađeni iznos, piše “Kölner Stadt Anzeiger”.

Kompanija, u čijem je vlasništvu automat nije primijetila prevaru, nego je policija došla do muškarca na osnovu anonimne prijave.

“Radi se o dobro proračunatoj i dugo planiranoj prevari”, rekao je sudija koji je Francuzu odredio 10 mjeseci zatvorske kazne zbog prevare.

Advokat kaže da njegov klijent ne poriče krivnju, ali tvrdi da nije mozak operacije, nego je samo kopirao ono što se već naveliko radi širom Njemačke.

(Merima Druškić/24sata)

BocaAparat
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.