5.2.2018. 18:15
0
Znate li šta će se dogoditi ako 60 sekundi trljate kažiprst?
Japanska drevna medicina kaže da je svaki prst povezan s određenim organom u tijelu, pa da se na poboljšanje rada tog organa i uklanjanje nekih uobičajenih zdravstvenih problema, poput glavobolje i zatvora, može uticati preko određenog prsta.

Da biste se riješili bola, trljajte određeni prst i vrlo brzo simptomi bi trebalo da budu ublaženi, a možda čak i potpuno nestanu. Dovoljno je samo 60 sekundi trljanja kako biste osjetili promjenu.

Evo koji prst morate trljati u odnosu na zdravstveni problem koji vas muči:

Palac je povezan sa srcem i plućima. Masirajte ovaj prst kada osjetite da vam srce kuca (prije)jako i kada ostajete bez vazduha.

Kažiprst je povezan s bubrezima i bešikom. Masirajte ovaj prst kada vas muči zatvor ili proliv. Masirajte ga i u slučaju da imate probleme sa slezenom i želucem.

Srednji prst povezan je sa žučnom kesom i jetrom. Masirajte ovaj prst kada vas muči nesanica, migrena ili kada vas tokom vožnje uhvati mučnina.

Domali je povezan s debelim crijevom. Masirajte ovaj prst ako vas muči glavobolja, migrena, ukočenost i bol u vratu, kao posljedica slabe cirkulacije.

Mali prst povezan je s tankim crijevom. Masirajte ovaj prst kada osjećate nervozu, prenosi CDM.

(Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.