22.9.2023. 10:08
0
Otkrio profesor psihologije Dustin Wood: Jedno pitanje otkriva ko je kakva osoba
Veliki broj negativnih osobina povezan je s negativnim pogledom na druge ljude

Doktor psihologije otkrio je na šta obratiti pažnju prilikom upoznavanja nekog. Način na koji neko doživljava i vidi druge ljude govori o njima više nego što misle.

Narcisoidni pojedinci

- Ukoliko želite da znate s kim imate posle, dovoljno je da toj osobi postavite samo jedno pitanje, a ono glasi: “Što misliš o toj osobi?” - kaže Dustin Wood, profesor psihologije na američkom Univerzitetu  Wake Forest.

Ukoliko počne govoriti pozitivne stvari, to znači da je pozitivna osoba. Ali, ako se sve svede na iznošenje negativne strane nečije ličnosti, onda je i sam takav. Pomenuti profesor dodaje i da ljudi, koji su nezadovoljni svojim životom, često govore loše o drugima. Kaže i da su kritiziraju i narcisoidni pojedinci.

Razni poremećaji

Veliki broj negativnih osobina povezan je s negativnim pogledom na druge ljude. Oni koji imaju te sklonosti češće pate od depresije i raznih poremećaja ličnosti, prenosi Avaz.ba.

(Mubina Lj.I.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.