28.12.2015. 22:37
0
Šta se dogodi kada stavite bijeli luk u uho?
Blagodati bijelog luka poznati su stoljećima, te nam je poznato kako su još drevni narodi primjenjivali bijeli luk u službi zdravlja. Ovaj prirodni antibiotik ima jako raširenu primjenu u liječenju.

Uvijek možete da ga pojedete sirovog, a kako biste izbjegli neprijatan miris, jednostavno češanj bijelog luka progutajte bez žvakanja.

Već smo spomenuli da je bijeli luk jako dobar prirodni lijek za mnoge bolesti, a ovom prilikom samo se proširuju spoznaje o njegovim ljekovitim svojstvima. Naime, prema portalu „Healthy food star” jedan češanj bijelog luka može da ublaži bolnu upalu uha. Sve što trebate uraditi je da postavite češanj bijelog luka u ušnu školjku, vodeći računa da bude na površini. Prespavajte, a sutradan bi bol trebalo da sasvim nestane, piše kakolijeciti.hr.

Bijeli luk zapravo pomaže da se uho očisti od nakupljenog sekreta tako što ga omekša. Također, bijeli luk na taj način smanjuje i upalu.

Ipak, prije nego što se odlučite na primjenu ovog načina liječenja, preporučujemo vam da se posavjetujete sa vašim liječnikom. Također, ovu metodu liječenja nemojte primjenjivati kod djece.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.