16.7.2023. 14:50
0
''Belmond'' i ''Dior'' otvorili spa kućice na drvetu u luksuznom hotelu u Italiji
FOTO: Belmond
''Belmond'' i ''Dior'' predstavili su dvije nove spa kućice na drvetu u legendarnom Grand hotelu Timeo iz 19. stoljeća na Siciliji u Italiji.

Hotelske bašte
Od juna do oktobra 2023. godine hotelske bašte će dočekati dvije ''Dior'' kabine za tretmane na drvetu smještene u veličanstvenim čempresima, nudeći gostima ekskluzivne tretmane za njegu kože u zelenoj oazi, s pogledom na more, prenosi Dnevni Avaz. 

U vrtovima Grand hotela Timeo od šest jutara, koje je dizajnirala engleska baštovanka i pionirka u zaštiti divljih životinja Florens Trevelijan krajem 19. stoljeća, mnogi umjetnici i pisci su pronašli meditativni mir i inspiraciju tokom posljednjih 150 godina. Danas Grand Hotel Timeo i Dior Spa njeguju isti duh, pozivajući goste da uživaju u trenutku blagostanja u bujnoj hotelskoj enklavi.

Gosti su pozvani da se popnu nekoliko stepenica uz drveno stepenište kako bi pristupili dvjema veoma sofisticiranim kabinama za tretman u kućicama na drvetu, jednoj dvokrevetnoj i jednoj jednokrevetnoj, smještenim na imanju okruženom čempresima. Ove živopisne zelene drvene kućice na drvetu su dekorirane čuvenim toile de jouy zavjesama, u odgovarajućoj nijansi.

Mirisna flora
Dekor je inspiriran mirisnom florom i faunom koja obavija pop-up spa. Maria Gracija Kjuri, kreativna direktorica brenda ''Dior'', ponovo je zamislila kultnu Dior tkaninu koja ukrašava kabine u smjeloj zelenoj boji kako bi se neprimjetno uklopila s bujnom okolinom. Tapete Dior toile de Jouy, sjedišta od bambusa i moderne lampe sa završnim obradama od brušenog mesinga, stvaraju intimnu i prefinjenu atmosferu. 

Svaka kabina, koju je dizajnirao Thirtyone Design and Management, ima svoju terasu s pogledom na more, sa suncobranom u odgovarajućoj tkanini, namještajem od ratana i biljkama, nudeći gostima privatnost i mogućnost da produže ovaj trenutak blagostanja u apsolutnom spokoju.

Meni prepoznatljivih tretmana lica i tijela oslanja se na vještine i stručnost Dior njege kože, kreirane da pomogne koži i čulima da procvjetaju tokom ljeta. Dolce Vita Solar Glow tretman (oko 329 dolara), naprimjer, jednosatni je tretman za lice i tijelo koji ima za cilj da pojača i produži preplanulost. 

Holistički tretman

Drugi tretmani na meniju uključuju holistički tretman lica (oko 460 dolara) koristeći liniju proizvoda Dior Prestige za koju se kaže da ispravlja znake starenja i duboko opuštajuću Constellation masažu tijela (otprilike 383 dolara) koja stvara harmoniju između tijela i uma.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.