14.8.2023. 15:08
0
U Banjoj Luci ženi odstranjen tumor težak 23 kilograma
FOTO: UKS RS / Facebook
Kako je objavljeno na Facebook stranici Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, ljekari Klinike za ginekologiju i akušerstvo uspješno su izveli složeni operativni zahvat i odstranili gigantski tumor jajnika težak oko 23 kilograma.

Kako je dalje navedeno na Facebook stranici UKC-a, tumor je otkriven kod mlađe pacijentice koja se javila ljekaru zbog rasta stomaka tri mjeseca unazad. Ona je na UKC upućena iz Opšte bolnice Prijedor prošle sedmice.

- Nakon urađene kompletne dijagnostike utvrđeno je postojanje gigantske tumorske mase koja je zahtijevala hirurško zbrinjavanje - navodi se u objavi, prenosi Avaz.

Dodaje se da je operativni zahvat trajao dva i po sata i da je uspješno završen. 


(Elmedina H.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.