28.3.2024. 21:13
Dodik optužio SDS da se “odrekao Karadžića": “Radovan Karadžić je paćenik, koji je žrtvovao sve svoje da bi vodio narod"
Neograničeno vrijeme za obraćanje u Narodnoj skupštini ima predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je tu poslovničku mogućnost iskoristio maksimalno.

Posvetio je skoro sat vremena priči o SDS-u nekad i sada, te se bavio diskreditacijom nekih njegovih funkcionera, piše N1.

U isto vrijeme optužio je današnji SDS da “ne liči na onaj koji je osnivao RS, te da se odrekao Radovana Karadžića koji leži”, kako Dodik kaže “u britanskom zatvoru u lošim uslovima, na podu”.

“Radovan Karadžić je patenik, koji je žrtvovao sve svoje da bi vodio narod. Radovanu su oduzeli i jastuk i dušek, leži na tvrdoj podlozi u britanskom zatvoru. A Vi se Bodiroga susrećete sa britanskim ambasadorom i pričate o patriotizmu”.

Poručio je da SDS naprave boljom organizacijom i afirmišu ga državotvornom partijom, kako je i nekada bila. Posavjetovao da ne budu ispod skuta PDP-a, te “da ne glume Vukanovića”.

Ističe da bi ipak bilo poželjno da se SDS rehabilituje kao patriotska snaga u RS. Ponovo je napao Ognjena Bodirogu SDS-ovog poslanika iz Foče, po mnogima kandidata za načelnika ove hercegovačke opštine.

“Dodik se nije umorio, a ti si svoju energiju potrošio ganjajući, pritiskajući žene, zna sva Foča, sve je ovo tačno, ja ne govorim netačne stvari. Iću ja u Foču i reći ko je on, šta nije korektno, što on jaše po Miloradu Dodiku”, rekao je.

Zaštitio je stranačkog kolegu Bodirogu šef poslaničkog kluba Vukota Govedarica koji je pokušao da Dodika opomene na rječnik i uvrede.

Nenad Stevandić je zaključio da će Govedarici koji nije ni imao riječ-oduzeti riječ.

Dodik je ponovio da je on pravi predsjednik za razliku od samoproglašenih na Trgu Krajine Vukote Govedarice i Jelene Trivić.

-Ženska istrčala, a vi potrčali za njom, ti si čovjek trga, ti znaš to. Sad ću sjediti ovdje i pričati tri sata dok vi ne izađete.

Ognjen Bodiroga replicirao je Dodiku.

“Starost šta drugo da kažem. Kakva tuča da ja maltretiram ženu. Ja sam prije pet godina dobio dijete, ja sam srećan čovjek. Ako ima sudska odluka da ja maltretiram ženu, da se sastajem sa britanskim ambasadorom, ja ću da se odreknem mandata.

A što se tiče maltretiranja žena, možda ste me zamijenili sa Stašom Košarcem”, naglasio je prozvani Bodiroga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana