20.4.2024. 13:32
Zadnje javljanje Save Miloševića: Barbarezu je imao jednu stvar da kaže: “To može biti minus”
Sergej Barbarez novi je selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.

Na poziciji selektora Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji je u dramatičnoj utakmici protiv Ukrajine ispao iz doigravanja za Europsko prvenstvo.

"Sigurno bismo hladne glave donijeli bolje odluke. Nažalost, malo je nedostajalo. Mislim da je ekipa dala sve od sebe", rekao je o utakmici s Ukrajincima pa se osvrnuo na razla sa Savezom BiH:

"Zajedno smo se složili da će biti teško nastaviti saradnju. Zbog svega što se događa u BiH, trenutne političke situacije i moje procjene. Tada sam shvatio da je nemoguće da imam svu podršku, i neću moći koliko toliko pomoći BiH. Ako je tako, onda je bolje i poštenije povući se. To je bila moja procjena".

"Imao sam apsolutnu podršku u svemu, od svakog zaposlenika u Savezu. Mogu samo osjećati zahvalnost prema svima, za sve što su učinili za mene. Za posebne zahtjeve - jesam li dovodio igrače ili slično? Apsolutno ne. Mislim da se niko nije usudio tražiti od mene takve usluge. Niko u Savezu i oko Saveza to nije ni pokušao", dodao je.

Dotakao se i novog selektora Sergeja Barbareza.

“Kao fudbalera ga poznajem jako dobro. Mislim da je bio mag sa loptom i veliki igrač, jedan od najboljih u historiji BiH. Nadam se da će sve prenijeti na trenerski posao. Nadam da se će uspjeti uraditi ono što nismo moji prethodnici i ja. Ne znam kakvo razmišljanje fudbalsko ima Sergej, ali to će vrijeme pokazati. To može biti minus, ali imamo slučajeva da su pravili treneri sjajne stvari na počecima trenerskih karijera. Ja ću biti i dalje veliki navijač Bosne i Hercegovine.”

(Ern H.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana