22.4.2024. 10:55
Tegeltija u svom stilu: Bili smo značajno bolji od Sarajeva, sudijskim greškama smo direktno oštećeni
Doskorašnji predsjednik Fudbalskog kluba Borac Milan Tegeltija iskoristio je priliku da se osvrne na utakmicu 27. kola Wwin lige BiH između Sarajeva i Borca.

Utakmica je završena neriješenim rezultatom 1:1, a obilježilo ju je katastrofalno suđenje Mirze Kazlagića i njegovih pomoćnika, koje je koševsku publiku i igrače Sarajeva dovelo na ivicu ludila.

Osim nekoliko očiglednih sudijskih grešaka na štetu Sarajeva, Kazlagić je fudbalerima domaćeg tima dosudio ukupno 33 prekršaja, čak 22 više nego fudbalerima Borca (11).

Tegeltija ipak smatra da je Borac taj koji je oštećen u posljednja četiri kola i da je upravo to razlog zašto se prednost u odnosu na Zrinjski "istopila" sa 12 na 5 bodova.  

- Bili značajno bolji od Sarajeva na Koševu, ali nije se dalo. Od silne priče o navlačenju Borcu ispade da je upravo Borac sudijskim greškama u zadnja 4 kola direktno oštećen za 5 bodova (nedosuđeni čisti crveni Zrinjskom i dva penala protiv Veleža) i zato je razlika od 12 spala na 5 bodova, rekao je Tegeltija i dodao:

- Ali o tom nećete ništa pročitati u svim tim SA (sarajevskim op.a.) koji su na sva usta galamili kako se Borcu navlači, mada su te greške javno potvrđene od trojice sudijskih stručnjaka. Jer valjda je griješiti protiv Borca normalno i poželjno. No đaba sve, opet ćemo biti prvaci, navodi se u objavi bivšeg predsjednika banjalučkog kluba.

(Aldin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana