27.4.2024. 12:06
Antonio Conte se vraća u Italiju i preuzima posrnulog giganta
Nakon godinu dana bez posla Antonio Conte je izgleda konačno pronašao novi posao. I to ni manje ni više nego u Napoliju, posrnulom timu u aktuelnoj sezoni, nakon šampionske krune osvojene prethodne.

Televizija Rai javlja da je jedan od najpoznatijih trenera dogovorio trogodišnji ugovor sa klubom vredan oko 20 miliona eura, odnosno 6.500.000 po sezoni. Tako bi Conte postao drugi najplaćeniji trener u Seriji A, iza Massimiliana Allegrija.

Navodi se da se samo čeka kraj sezone i ozvaničenje, pa bi košmar Napolija mogao da se završi kroz mjesec dana, pošto su u ovoj kampanji već tri stratega sjedila na klupi.

Rudi Garcia i Walter Mazzarri nisu zadovoljili, baš kao ni aktuelni trener Francesco Calzona, pa se užurbano radi na novom rješenju.

Napoli je trenutno tek osmi tim Serije A sa 49 osvojenih bodova. Pet kola prije kraja Liga prvaka je za njih nemoguća misija.

Conte je posljednji angažman imao u Totenhamu, ali je u martu 2023. dobio otkaz. Prethodno je sa uspjehom vodio Juventus, Chelsea i Inter, trenirao je reprezentaciju Italije, a radio je i u Arezzu, Bariju, Atalanti i Sieni.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana