17.10.2024. 14:18
Voće u saftu
Vrijeme je gripa i vašem organizmu su potrebni vitamini. Kažu da ih najviše ima u voću. Stoga smo odlučili napraviti duplu dozu. Voće u saftu od voća!
Sastojci:

1 kivi
1 banana
100 g ananasa
1 crvena naranča
2 jabuke

za saft:
2 jabuke
1 naranča
1 limun
10 g đumbira
štapić cimeta ili jedna kašika cimeta u prahu

Za pripremu ukusnog voćnog safta biće vam potrebna pomoć sokovnika u kojem ćete izmiksati 2 jabuke, 1 naranču, 1 limun i komadića đumbira. Dobiveni sok izlijte u tavu, dodajte štapić cimeta i na lagnoj vatri kuhajte oko 10 minuta. Povremeno promiješajte. Ako nemate štapić cimeta, poslužit će i onaj u prahu.

Dok se kuha saft, u dubljoj zdjeli pomiješajte ostalo voće. Ananas i jabuke možete isjeckati na kockice, bananu i kivi na ploške, a naranču na kriške. Sve prelijte toplim sokom, pa razdjelite u manje zdjele i uživajte u duploj dozi voća!

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana