28.10.2024. 15:22
Pureći narezak s gljivama
Puretina je sve popularnija namirnica u kuhinji, a mi vam donosimo jednostavan recept zbog kojeg ćete ovo meso jesti i češće.
Sastojci:

500 g mljevenog purećeg mesa
100 g bukovača
500 g smeđih šampinjona
20 ml ulja
1 luk
1 jaje
50 g prezle
mješavina začina
so
biber

Na ulju prepržite luk, pa dodajte sitno narezane bukovače i šampinjone. Začinite i kratko prepržite.

Zatim, u posebnoj, dubljoj zdjeli pomiješajte faširano pureće meso i gljive, pa u to dodajte jaje. Da bi se smjesa što bolje povezala uspite prezlu i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. 

Smjesu, potom, prebacite u vatrostalnu zdjelu, ili kalup, fino je poravnajte, pa stavite da se peče na 200 stepeni oko pola sata. Ovo jelo će biti jednako ukusno ako ga poslužite i hladno.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana