1.11.2024. 14:14
Tanane šnicle
Dobru šniclu i vjerovatno bolju od onih u restoranima možete napraviti sami, a uopće nije potrebno neko veliko kulinarsko znanje. Ovaj recept će vas uvjeriti u to!
Sastojci:

700 g junetine od buta
50 g brašna
20 ml ulja
1 luk
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašika mješavine začina
100 ml bijelog vina
200 ml paradajz sosa
so
origano

Tražite od mesara da vam od junećeg buta isječe 5-6 jednakih komada. Meso operite, dobro posušite, pa ga istucajte čekićem za meso. Šnicle posolite, po želji pobiberite, pa uvaljajte blago u brašno.

Zagrijte ulje, te na jačoj vatri pržite šnicle oko 5-7 minuta sa obje strane. Potom, ih izvadite na tanjir, smanjite vatru, pa na masnoći u kojoj se pržilo meso popržite sitno nasjeckan luk. Poslije par minuta dodajte i bijeli luk u prahu, te vratite meso u tavu. Prelijte sve bijelim vinom i pustite da krčka desetak minuta.

Na kraju ulijte paradajz sos, pospite sve sa mješavinom začina i origanom, pa na laganoj vatri krčkajte sve oko 40 minuta, odnosno dok meso ne postane mekano.
Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana