22.4.2024. 10:29
Juniori Željezničara šampioni Premijer futsal lige BiH
Proteklog vikenda u dvorani „Mejdan“ u Tuzli održan je završni turnir Premijer futsal U-19 lige Bosne i Hercegovine 2023/24.

Juniori sarajevskog Željezničara su pokazali najviše i osvojili su titulu prvaka naše zemlje.

Polufinalni susreti su odigrani u subotu. Željeničar je sa 9:4 slavio protiv Radnik MD Shopa, dok je Brotnjo bio bolji od Slobode Kompred pobijedivši rezultatom 7:3.

U jučerašnjem finalu Željezničar je sa ubjedljivih 6:1 pobijedio ekipu Brotnja. Dva gola je postigao Kerim Bajtarević, a u strijelce su se upisali Bećir Gušić, Bekir Arnaut, Dani Pašukan i Alija Prutina. Jedini gol za tim iz Čitluka postigao je Marko Glavina.

Po završetku utakmice pehar i medalje igračima uručio je član Komiteta za takmičenje Suad Salibašić.

(Aldin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana