17.4.2024. 17:25
Bivši šef Mossada otkrio: "Izrael bi mogao izvršiti udar na iranska nuklearna postrojenja"
Bivši direktor obavještajne službe u izraelskoj obavještajnoj agenciji Mossad kaže da je gađanje nuklearnih postrojenja u Iranu jedna od opcija na stolu dok Izrael odlučuje kako će odgovoriti na subotnji napad.

Zohar Palti govorio je za Sky News o mogućim odgovorima nakon što je Iran lansirao više od 300 projektila i dronova na Izrael u noći sa suboe na nedjelju.

Na pitanje je li sve na stolu, uključujući ciljanje nuklearnih postrojenja, Palti je rekao:

"Nema sumnje. Sve je na stolu upravo sada."

Na pitanje uključuje li to nuklearna postrojenja, rekao je:

"Uključuje sve."

Iran je u nedjelju privremeno zatvorio svoja nuklearna postrojenja zbog "sigurnosnih razloga".

Međunarodna agencija za atomsku energiju dva je dana zadržala svoje inspektore.

Udar na Izrael uslijedio je nakon smrtonosnog izraelskog napada na iranski konzulat u Siriji u kojem je stradalo više najviših iranskih vojnih zvaničnika.

(Erna H.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana