2.9.2019. 9:18
Đoković nakon povlačenja s US opena: Veoma je frustrirajuće, to boli
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković predao je Stanu Vavrinki (Wawrinka) meč osmine finala US opena zbog povrede lijevog ramena.

Srbijanac nije bio previše raspoložen da priča o povredi.  

- Čestitam Stanu. On je veliki igrač. Želim mu sve najbolje do kraja turnira. Iskreno, ne želim pričati o povredi. Rekao sam to i ranije i držat ću se toga i ovog puta. Povukao sam se i rekao sam da je lijevo rame u pitanju, nemam više šta da dodam na to - kazao je Đoković na pres-konferenciji.

Kraj meča publika je ispratila zvižducima na račun Đokovića.

- Nije me niko uvrijedio ili se loše ponašao prema meni. Iskreno, ne obraćam mnogo pažnje na sve to. Znate, volim da poštujem druge, tako da se nadam da će i drugi poštovati mene i moju odluku. Žao mi je zbog publike, očigledno je da su došli da vide cijeli meč, ali to se nije desilo. To je sve - rekao je on. 

Dodao je da je za njega ovo frustrirajuća situacija.

- Očigledno je da nisam ni prvi ni posljednji igrač koji se povukao s velikog takmičenja. Tek sam izašao s terena, ali svakako da je bolno - istakao je Đoković.

O stepenu povrede i koliko će odsustvovati s terena nije želio govoriti.

- Slijedi period evaluacije. Uradio sam dosta različitih tretmana i pregleda, sve to u posljednjih nekoliko sedmica. Morat ću to ponovo da uradim, vidjet ćemo kako će rame da reagira. Odmor i neigranje će svakako ubrzati period oporavka. Imam u planu i turnir u Tokiju, nadam se da ću biti dotle u stanju da igram - zaključio je prvi reket svijeta.

(Alen Avdić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana