20.4.2024. 22:57
Bivši astronaut NASA-e kaže da su vanzemaljci spriječili nuklearni rat na Zemlji
Ponekad smo skloni ismijavanju teoretičara zavjera. S obzirom na to da većina njih vjeruje iracionalnim pričama bez ikakvih dokaza, te pokušava uskladiti suprotne dokaze sa svojom teorijom - za razliku od stvarnih naučnika, koji shvataju da njihove teorije mogu biti pogrešne u svjetlu dokaza koji idu u suprotnom smjeru.

No, u slučaju bivšeg astronauta NASA-e s misije Apollo 14, Edgara Mitchella, malo je tužno što se desilo. Od kada se vratio sa Mjeseca 1971. godine, iznio je neke sve čudnije teorije zavjera, većinom vezane za posjete vanzemaljaca Zemlji, a njegova najnovija nije izuzetak. U intervjuu za Mirror Online, kaže da su vanzemaljci došli na Zemlju kako bi spriječili nuklearni rat između SAD-a i Sovjetskog Saveza tokom Hladnog rata, piše iflscience.com.

U intervjuu, spominje poznati objekt White Sands Missile Range u Novom Meksiku, gdje je testirana prva atomska bomba na svijetu - Trinity - 16. jula 1945. godine. "White Sands je bio poligon za testiranje atomske oružja - i to je bilo ono što je vanzemaljece zanimalo", rekao je. "Željeli su znati o našim vojnim sposobnostima. Moje vlastito iskustvo razgovora s ljudima jasno je pokazalo da su vanzemaljci pokušavali spriječiti rat i pomoći u stvaranju mira na Zemlji."

Nastavio je tvrditi da su mu neimenovani oficiri Avijacije rekli da su njihove rakete često onesposobljavane ili obarane od strane NLO-a koji su letjeli iznad njih. Zašto bi vanzemaljci koristili međuzvjezdano putovanje da bi došli do Zemlje i onesposobili nekoliko raketa tu i tamo umjesto, ne znam, ostvarivanja kontakta ili nečega sličnog, ostaje za raspravu, pretpostavljam. "Za mene je ovo samo još jedan slučaj fantazije i spekulacije o NLO-ima", rekao je Nigel Watson, stručnjak za NLO-e, autor priručnika za istraživanje NLO-a, za IFLScience. "Kada pokušate doći do činjenica, to je kao pokušaj hvatanja mačaka."

Ipak, da mu malo priznamo zasluge, i da pričamo o nekoj stvarnoj nauci. Ipak, bio je šesti čovjek na Mjesecu i pilot lunarnog modula na misiji Apollo 14. To je bila osma misija Apollo programa s ljudskom posadom, i treća koja je sletjela na površinu Mjeseca. Mitchell je, zajedno sa svojim zapovjednikom Alanom Shepardom, proveo više od 30 sati na površini, tokom kojih su sakupili 45 kilograma (100 funti) lunarnih uzoraka i obavili razne naučne aktivnosti. Shepard je također poznato odigrao golf lopticu tokom ove misije, dok je Mitchell sam bacio dršku za uzimanje lunarnog uzorka kao koplje.

Ali od tada je doživio nešto poput pada sa vrha. Želimo mu sve najbolje, i nadamo se da će u nekom trenutku se vratiti u stvarni svijet sa svima nama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

ZANIMLJIVO
Source.ba-sva prava pridržana