Jedno od lakših za napraviti, a definitivno jedno od dražih jela je varivo od piletine i graška.
Sastojci:
500 g piletine (bataka i karabataka)
200 g konzerviranog graška
20 ml ulja
1 luk
3 češnja bijelog luka
2 mrkve
1 l pilećeg temeljca
1 kašika koncentrata paradajza
100 ml paradajz sosa
svježi peršun
so
biber
lovorov list
mješavina začina
U većoj šerpi na ulju prepržite sitno nasjeckan luk i bijeli luk. Potom, dodajte batake i karabatake, pa i njih popržite kratko. Dodajte, kolutiće mrkve, prelijte sve temeljcem i na laganoj vatri kuhajte oko pola sata.
Nakon toga, dodajte koncentrat i sos paradajza, pa sve dobro izmiješajte. Zatim, dodajte sitno nasjeckan svježi peršun, so, biber, lovorov list i mješavinu začina. Na kraju, ubacite grašak, poklopite i na lagnoj vatri kuhajte još desetak minuta.
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtube, facebook, instagram i tiktok.